Kroppen er let og bliver fyldt med ny engergi. Annette Dandanell er underbensamputeret og går til varmtvandstræning.

Jeg går til varmtvandstræning igennem LOF hver onsdag, og det er helt fantastisk, jeg føler, at jeg er et nyt menneske, når jeg har været afsted. Min krop får ny energi, og min stump har ro, og den føler sig lettet på en særlig måde.  

Jeg er crus-amputeret på højre ben, og derfor er det ikke så nemt at gå til varmtvandstræning. Men jeg har fundet en fin løsning, hvor jeg har fået lov til at tage protesen med ind ved siden af bassinet.  

Jeg stiller protesen op ad væggen og lægger et håndklæde over den, derefter gumper jeg mig det sidste stykke til vandet på numsen. På den måde er det noget nemmere for mig at komme rundt. Så er den også lige i nærheden, når jeg skal tørre stumpen og liner, inden jeg kan få protesen på igen. 

Vægtløshed, bevægefrihed og vandets modstand giver mulighed for træning, men varmtvandstræning er både godt for krop og sjæl, og jeg anbefaler det og syntes, at hvis andre amputerede har fået lyst, så er det bare at komme i gang. 

Opdriften betyder, at der er mindre vægt på knæ hofter og rygsøjle. Jo dybere du kommer i vandet, desto mindre trykker det på leddene, så det er en mere aflastende træning for led og muskler, når du bevæger dig i vandet og ligger i vand. 

Træningen består i styrke- samt stabilitetsøvelser af de enkelte led, og de behov den enkelte deltager måtte komme for. Skulle du have lyst til at prøve det, så er det bare at komme i gang.  

Øvelserne kan tilpasses den enkelte deltagers forudsætninger. 

Du får styrket koordinationsevnen, balancen, kredsløbet og hele bevægeapparatet. Varmvandstræning er godt for dig, som har gigt, dårlig ryg eller andre fysiske funktionsnedsættelser, som hindrer din bevægelsesfrihed. Vandet er 34 grader varmt.

Tekst af Anette Dandanell, bestyrelsessuppleant